december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

Onze kinderboerderij

Op de kinderboerderij van het Natuurcentrum wonen echte boerderijdieren, dat maakt een bezoek aan onze boerderij een bijzondere ervaring voor jong en oud. Je kunt de dieren komen knuffelen, voeren of verzorgen en als je op vakantie gaat, mag jouw huisdier bij ons logeren!

Bewoners

Er wonen veel verschillende dieren op het Natuurcentrum. We hebben mini ezels, geiten, schapen, kleine oeussant schapen, varkens, mini paarden, cavia’s, konijnen, degoes, vogeltjes, kippen, kalkoenen, vissen & natuurlijk onze lieve stalkater Elmo.

In de zomer lopen veel dieren op de Knuffelweide; hier kun je lekker met de dieren knuffelen. In de winter heeft het gras van de Knuffelweide een beetje rust nodig. De dieren kunnen dan niet meer op het gras, maar lopen dan vrij op de Knuffelpleintjes. Er zijn er twee. Ook hier mag je in om met de dieren te knuffelen. Op bepaalde tijden mag je ook in de Knuffelhoek in de stal. Hier wonen de konijnen. Kijk op het bordje in de stal op welke tijden je de Hoek in mag.
Hou altijd rekening met wat het dier wilt; als een dier van je wegloopt, ren er dan niet achteraan.

Je mag onze dieren ook voeren! Er staan in de stal twee voerautomaten waar je een bekertje voer uit kunt halen. Op de daarvoor aangewezen plekken (te herkennen aan de bordjes) mag je de dieren eten geven. Geef onze dieren nooit ander eten, hier kunnen ze ziek van worden.

Logeerdieren

Tijdens je vakantie mogen kleine huisdieren, zoals vogels, knaagdieren, vissen en reptielen op de kinderboerderij logeren. Ze mogen in hun eigen hok of in een hok van het Natuurcentrum verblijven.
Wij verzorgen je huisdier liefdevol en voorzien het van eten, drinken en natuurlijk een frisse bodembedekking.
Onze tarieven zijn afhankelijk van de diersoort.

Voor meer info en tarieven, klik hier

Philadelphia Zorg

Het Natuurcentrum is een werk- en dagbestedingslocatie voor Stichting Philadelphia Zorg. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking kunnen via Philadelphia Zorg terecht op het eiland.

Het team van Philadelphia Zorg ondersteunt op en rond de boerderij. Ze helpen met het voeren en verzorgen van de dieren, het schoon houden van de stallen en gangpaden, zorgen dat de dieren genoeg aandacht krijgen, het netjes houden van het terrein & het trainen van sommige dieren.

We onderzoeken graag samen wat bij jou past en waar je plezier uit haalt. De samenwerking tussen mensen met en zonder beperking, maakt het Natuurcentrum tot een unieke en dynamische werkplek. Ook is het mogelijk met je eigen begeleider bij het Natuurcentrum een dag(deel) te besteden, bij ons is altijd iets te doen!

Bij het Natuurcentrum werken medewerkers, vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt samen. Dit maakt het een dynamische en leerzame werkplek voor iedereen!

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Maandag t/m zondag
12.00 tot 18.00 uur

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 63091

© Natuurcentrum Gorinchem, 2021