december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

Activiteiten

Het hele jaar rond wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een activiteitenprogramma zodat er voor jullie altijd iets leuks te doen is op het eiland!

Op het eiland is er altijd iets leuks te doen. Kom bijvoorbeeld een gratis DIY-rondleiding ophalen of één van de gratis leerzame quizzen voor kinderen. Er zijn ook verschillende speurtochten en spellen te huur, zoals voor onze jongere bezoekers bijvoorbeeld De Grote Boerderij Ontdekkingstocht of het XL Dobbelspel voor het hele gezin!

Er zijn diverse XL-spellen beschikbaar; het Dobbelspel, Jenga, Mikado, ringgooien & een speciale NC memory met foto’s van onze eigen dieren!

Het huren van de spellen kost €2,50 per spel. De borg voor het huren is €5,- per spel. Voor een middag vol plezier kun je ook vier verschillende spellen huren voor slechts €7,50!

Het reserveren van de spellen kan via activiteiten@ncgorcum.nl.

Met Gijs Wegwijs kun je zelf het eiland ontdekken. Deze DIY rondleiding kan gratis worden opgehaald. Je krijgt van ons een mooie plattegrond mee met daarop allerlei informatie.

Als je er zeker van wilt zijn dat er genoeg plattegronden beschikbaar zijn, is het aan te raden om te reserveren. Stuur een e-mail naar activiteiten@ncgorcum.nl en laat ons weten wanneer je komt, en met hoeveel personen, en wij zorgen dat de rondleiding voor je klaarligt!

Er zijn twee quizzen beschikbaar, één voor de jongere kinderen en één voor kinderen ouder dan 10 jaar. Deze quizzen zijn gratis op te halen. Vraag ernaar bij de receptie of bij de bar in onze lunchroom.

Speciaal voor de jongste bezoekers: De Grote Boerderij Ontdekkingstocht.
Haal de mand met materialen en het boekje vol informatie en vragen op, en ga op pad! De verschillende ontdekkingskaarten leiden je over de hele boerderij.

Voel eens aan de vacht, luister naar het geluid dat de dieren maken en denk eens na over de vragen die gesteld worden.

De kosten voor De Grote Ontdekkingstocht zijn €2,50 per kind.

Bijzondere activiteiten

Naast het doorlopende activiteitenprogramma zijn we ook altijd bezig met het bedenken en organiseren van bijzondere activiteiten. Het Gorcums Bierfestival bijvoorbeeld, een familie vriendelijk festival op Vaderdag. Of wat dacht je van het Grote Griezelfeest, de Lente Doe Dag of de Dag van de Duurzaamheid?
Deze activiteiten worden groter opgezet en vinden slechts één keer per jaar plaats.

We werken ook graag samen met externe partijen. Zo waren wij één van de unieke locaties voor het Internationaal Film Festival Gorinchem; Buitenbios. Onder de sterrenhemel, met de grazende geiten op de achtergrond, werd er op ons terras een prachtige documentaire bekeken.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Maandag t/m zondag
09:00 tot 17:00 uur

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 630911

© Natuurcentrum Gorinchem, 2021