Activiteiten

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten voor jong en oud.
Er is altijd wsel iets leuks te doen op het eiland.

29 juni tm 15 september 2022

expositie natuurfoto’s van Annet Eikelboom
Dagelijks te bezoeken in ons restaurant en de Fonteinzaal

De foto’s van de natuur van Annet Eikelboom kenmerken zich door verrassend kleur- en lijnenspel, dat zich vertaalt in poëtische beelden. Annet wordt bij het fotograferen geïntrigeerd door het spel met een laag standpunt, bewuste scherpte en onscherpte of details waar een ander aan voorbijgaat. Door haar manier van observeren ontstaat een een andere kijk op de voor ons bekende concepten. Hiervoor hoeven geen verre reizen gemaakt te worden; tuin of boeket is het startpunt van het avontuur. In de detaillering ontvouwen zich nieuwe beelden en verleidingen.

Zie ook website: KleurEik

14 augustus 2022, Pierrot, een altviool voorstelling door Karin Dolman

Aanvang 14:00 tot 15:00 uur Bijdrage: € 6,00 per persoon. Reserveren via mail:  info@ncgorcum.nl

Een solo over de trouwe clown Pierrot en zijn grote liefde voor Columbine, een inspiratiebron voor veel componisten. In haar zoektocht door de literatuur voorsolo altviool kwam ook Chaude-Henry Joubert, Fantasque, Valse en Menuet de Columbine tevoorschijn. Met de inspiratie van dit prachtige thema heeft Karin Dolman de pen ter hand genomen en zelf ook een compositie aan de lijst toegevoegd

28 augustus 2022, Waarom ook niet,
een voorstelling van het trio Amuse,
Marcel Vaandrager, Anita Stevens en Peter Kann
Aanvang 14:00 tot 15:00 uur Bijdrage: € 6,00 per persoon. Reserveren via mail:  info@ncgorcum.nl

De voorstelling gaat over de passie voor het theater. Wie kennen weallemaal nog? En hoe zit het met de liefde? Heeft die ook een updatenodig of hebben we zelf een update nodig. Zijn er nog stiekem nieuwe taboes in ons leven geslopen? Een voorstelling metconferences, liederen en mijmeringen,kortom: een voorstelling waar u bij moet zijn!

Op 2, 3 en 4 september viert het Natuurcentrum Gorinchem de natuur met Fête de la Nature. Iedereen is welkom! 

Vrijdag 2 september om 17:00 uur wordt Fête de la Nature geopend met een toelichting op de expositie van Annet Eikelboom. Haar kleurrijke natuurfoto’s hangen in het restaurant en de Fonteinzaal. Vanaf 17:00 uur ontvangen we u met een feestelijk hapje en drankje en om 17:30 uur geeft Annet een presentatie over haar werk.

Om 20:00 uur beginnen de Schemerfluisteringen; laat u door een gids over het terrein van het Natuurcentrum leiden en leg uw oor te luisteren bij de Verhalenvertellers. Verbaas u over de mysteries van de Natuur…

Aansluitend om 21.30 maakt u kennis met de Schoonheden van de Nacht, als Nieck Anderliesten u de geheimzinnige geluiden laat horen van de vleermuizen. Ontdek de wereld van de Ruige Dwergvleermuis en vele anderen. (Toegang avondprogramma: € 5,-.)

Begin zaterdag 3 september gezond met yoga tussen de vogels. Constance Kerkhoff geeft van 10:00 tot 11:00 uur een yogales op het dak van het Natuurcentrum met aansluitend een vitaal ontbijtje van de Vitamine kantine (kosten yoga + ontbijt: € 15). Als het regent vindt de yoga in de Torenzaal plaats.

Vanaf 15:00 uur presenteert het Natuuratelier haar najaarsprogramma. Docenten geven kleine demonstraties van hun lessen. Meedoen aan een intro workshop kan ook; om 16.00 starten 2 workshops: Tekenen met takken voor volwassenen door Ineke Hagen en kinderen kunnen met Esther Dijkstra Modderfiguren maken. (Toegang voor de workshops: € 5,-.)

Op zondag 4 september vanaf 10:00 uur kunt u meedoen aan een meditatieve wandeling met Iris Keasberry. Deze ontspannen wandeling doet u met verwondering en blijdschap naar de bloemen in het stadspark van Gorinchem én uzelf kijken. Terug in het Natuurcentrum staat een heerlijk gezond ontbijtje voor u klaar van de Vitaminekantine. (Kosten wandelmeditatie en ontbijt: € 15,-.).

Aanmelden voor activiteiten kan via  educatie@ncgorcum.nl

Bijzondere activiteiten

Naast ons eigen educatieve programma organiseren we ook samen met externe partijen bijzondere activiteiten. Eind februari 2022 organiseerden wij op ons terrein met Bibliotheek AanZet en School of Heart Knocks het spoken word festival Spoken in de Natuur. Een evenement dat al bekender is bij onze bezoekers is het Gorcums Bierfestival; een familievriendelijk festival in juni, dat in samenwerking met Dukes georganiseerd wordt. Elke zomer zijn wij ook één van de unieke locaties voor de Buitenbios van het IFFG (Internationaal Film Festival Gorinchem). Onder de sterrenhemel, met de grazende geiten op de achtergrond, wordt er dan gedurende twee avonden op ons terras naar prachtige documentaires en films gekeken.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Iedere dag geopend van 9.00u tot 17.00u.

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 630911