Activiteiten

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten voor jong en oud.
Er is altijd wel iets leuks te doen op het eiland.

Wilt op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor de nieuwsbrief:Expositie Liesbeth Hagen

Liesbeth Hagen: “Mijn inspiratie voor deze schilderijen komt voort uit mijn liefde voor de natuur die ik heb ontwikkeld tijdens mijn tienjarig verblijf in Denemarken en Zweden. Eenmaal terug in Amsterdam, miste ik het buitenleven en ik ben daarom op latere leeftijd naar Frankrijk verhuisd, waar ik op het platteland woon en in mijn atelier ruimte heb om grote schilderijen te maken.
Van jongs af aan ben ik bezig met verschillende vormen van kunst. Ik ben als goudsmid begonnen en eenmaal terug uit Scandinavië ben ik naar de Academie voor Beeldende Kunsten gegaan, waar ik de richting Vrij Schilderen koos. Vervolgens heb ik als documentairemaker gewerkt. De invloed van mijn schilderwerk op mijn films is duidelijk, veel aandacht voor kadrering en kleur en hoewel je een schilderij niet in een ‘split-minute’ maakt zijn veel van mijn schilderijen een momentopname en in die zin heeft de beweging en diepte die ik erin leg weer een link met mijn vroegere filmwerk. Maar ook probeer ik de rust van de natuur te vangen, zoals in ‘Herinnering aan het Noorden’, het schilderij dat op de aankondiging staat.”

De olieverfschilderijen hangen tot eind februari in het Natuurcentrum en zijn te koop (prijzen variërend van €385,- tot €1650,-).

Om de twee maanden is er nieuw beeldend werk (foto’s of schilderijen van natuur) te zien.

Kinderfeestjes

Wilt u een kinderfeestje boeken in het Natuurcentrum? Dat kan met maximaal 12 kinderen. U kunt kiezen uit:

Een feestje met een activiteit o.l.v. een educatie-medewerker.
De kinderen en de ouders van de jarige krijgen een leerzame, creatieve activiteit/natuurles, ranja met iets lekkers en de jarige krijgt een cadeautje. Na de activiteit kunnen de ouders met de kinderen lekker buitenspelen en de kinderboerderij bezoeken.
Reserveer het kinderfeestje met educatie-medewerker van 1,5 uur op:

  • woensdag vanaf 13:30 uur
  • vrijdag vanaf 10:00 uur
  • zaterdag vanaf 10:00 uur

€ 125,00 voor max.12 kinderen (met pannenkoek € 4,00 per kind extra)

Een feestje waarbij u zelf met de kinderen een speurtocht doet.
De kinderen krijgen ranja met iets lekkers en de jarige krijgt een cadeautje.Reserveer het kinderfeestje op:

  • woensdag vanaf 13:30 uur
  • vrijdag vanaf 10:00 uur

€ 8,00 per kind (met een pannenkoek € 12,00 per kind)

De kinderfeestjes vinden plaats in het hooiberglokaal. Is het koud, dan wordt de verjaardag in de speelhoek bij de lunchroom gevierd. Wij zorgen voor versiering.
U kunt een eigen verjaardagstaart meenemen tegen een vergoeding van € 9,– voor gebruik van ons servies.

Bijzondere activiteiten

Naast ons eigen educatieve programma organiseren we ook samen met externe partijen bijzondere activiteiten. Eind februari 2022 organiseerden wij op ons terrein met Bibliotheek AanZet en School of Heart Knocks het spoken word festival Spoken in de Natuur. Een evenement dat al bekender is bij onze bezoekers is het Gorcums Bierfestival; een familievriendelijk festival in juni, dat in samenwerking met Dukes georganiseerd wordt. Elke zomer zijn wij ook één van de unieke locaties voor de Buitenbios van het IFFG (Internationaal Film Festival Gorinchem). Onder de sterrenhemel, met de grazende geiten op de achtergrond, wordt er dan gedurende twee avonden op ons terras naar prachtige documentaires en films gekeken.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00u tot 17.00u.
Maandag gesloten.

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 630911