was successfully added to your cart.

Winkelmand

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

Natuurcentrum Nieuws

Blijf op de hoogte van al het eiland nieuws & lees onze blogs!

Zwerfafval maand!

By | Thema maand | No Comments

Elke maand hebben we bij het Natuurcentrum een thema. Deze maand is dat zwerfafval!

Zwerfafval is afval dat rondslingert op straat of in de natuur. Het is daar door mensen achter gelaten, soms per ongeluk maar soms ook expres. Zwerfafval is niet alleen stom en lelijk om te zien, het is vooral ook heel erg slecht voor de natuur en alle dieren. Daarom vinden wij het erg belangrijk om er iets aan te doen! We gaan zelf aan de slag maar we hopen natuurlijk ook dat we jullie kunnen inspireren.

Twee weken geleden hadden we al een leuke activiteit als voorbereiding op deze maand. We hebben toen, tijdens de Landelijke Opschoondag, met een deel van het NC Team afval geprikt in het stadspark. Dit was hard nodig, we hebben ontzettend veel afval gevonden. Veel sigaretten en eet- en drinkverpakkingen, maar ook dingen als gloeilampen, verloren slippers, bestek, een bloempot & helaas ook heel veel mondkapjes.
Dit is een groot probleem. Afval blijft namelijk heel lang in de natuur rondzwerven. Wist je dat het zelfs een heel jaar duurt voordat een bananenschil afgebroken is? En dat plastic voor altijd in de natuur blijft, tenzij het opgeruimd wordt?
Komende maand gaat het NC Team nog veel vaker het park in om afval op te ruimen. Ook de begeleiders en cliënten van Philadelphia gaan aan de slag.

Deze maand gaan we verschillende leuke tips delen met betrekking tot zwerfafval. Hou onze blog en social media pagina’s in de gaten om niets te missen!

We trappen af met onze eigen Zwerfafval Bingo. Deze is hartstikke leuk om samen te spelen. Ga met een groepje op pad en neem allemaal een bingokaart, vuilniszak, handschoenen en een prikker mee. Lukt het jou om als eerste een volle kaart te hebben?

Lees hier wat er over de Bingo geschreven werd op de World Cleanup Day.

Klik hier om onze Zwerfafval Bingo te downloaden!
zwerfafval prikken

Feestmaand!

By | Dierennieuws | No Comments

Het is 1 maart; de start van onze feestmaand. Deze maand bestaat het Natuurcentrum namelijk 18 jaar! We zijn eindelijk volwassen!!  Aan het einde van de maand gaan we een leuke actie uitvoeren. Houd onze socials in de gaten voor de details, maar zet de 24e maar vast in je agenda.

Daarnaast hebben we ook nog wat jarige bewoners deze maand.
Vandaag, op 1 maart, is onze lieve stalkater Elmo jarig. Hij wordt zes jaar! Ook onze kalkoen Alexander is vandaag jarig, hij wordt vandaag twee. Ze krijgen vandaag allebei iets lekkers.
Op 8 maart is schaap Iris jarig, zij wordt acht.
Een kleine verjaardag op 10 maart; dan is cavia Tripple jarig. Zij wordt drie.
Op 22 maart wordt onze vrolijke kleine dwerggeit Bep twee jaar oud.
Op de 23e is geit Suzanna jarig, zij wordt twee.
Onze mascotte geit Gijs wordt op de 29e twee jaar oud. Op dezelfde dag wordt schaap Nellie vier.

Later deze maand zullen we met jullie nog wat leuke tips en tricks delen over hoe je voor jouw huisdier een lekkere en feestelijke verassing kunt maken!
Vier jij de verjaardagen van jouw huisdier? En hoe vier je dit dan? Laat het ons weten in de comments of op Facebook!

Nieuwe bewoners!

By | Dierennieuws | No Comments

Als je onze social media pagina’s hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk al gezien dat we twee nieuwe bewoners hebben. Sinds december wonen Tinus en Guus op de boerderij; twee lieve mini ezels!

Het gaat erg goed met de twee broertjes. Ze zijn erg nieuwsgierig naar mensen en vinden het fijn om lekker geaaid te worden. Ze wonen in het verblijf achterin het terrein, voorbij het vogelverblijf.

Tinus en Guus mogen elke dag ook eventjes los in de grote Knuffelweide. Dit vinden ze heerlijk! Ze rennen dan in rondjes achter elkaar aan tot het weer tijd is om terug te gaan naar hun eigen verblijf.

Sluiting

By | Algemeen nieuws | No Comments

Helaas zijn we op het moment gesloten door de landelijke Covid-19 maatregelen. We hopen dat de situatie snel opknapt en we weer voor jullie open mogen! Niet alleen wij, maar ook de dieren missen jullie.

Maar maak je geen zorgen; er zijn uiteraard elke dag medewerkers, vrijwilligers en/of stagiaires aanwezig om goed voor de dieren te zorgen en ze alle aandacht te geven die ze nodig hebben.

Blijf veilig en wees lief voor elkaar!

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Maandag t/m zondag
09.00 tot 17.00 uur
momenteel gesloten i.v.m. landelijke maatregelen

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 63091

© Natuurcentrum Gorinchem, 2021