was successfully added to your cart.

Winkelmand

Elke maand hebben we bij het Natuurcentrum een thema. Deze maand is dat zwerfafval!

Zwerfafval is afval dat rondslingert op straat of in de natuur. Het is daar door mensen achter gelaten, soms per ongeluk maar soms ook expres. Zwerfafval is niet alleen stom en lelijk om te zien, het is vooral ook heel erg slecht voor de natuur en alle dieren. Daarom vinden wij het erg belangrijk om er iets aan te doen! We gaan zelf aan de slag maar we hopen natuurlijk ook dat we jullie kunnen inspireren.

Twee weken geleden hadden we al een leuke activiteit als voorbereiding op deze maand. We hebben toen, tijdens de Landelijke Opschoondag, met een deel van het NC Team afval geprikt in het stadspark. Dit was hard nodig, we hebben ontzettend veel afval gevonden. Veel sigaretten en eet- en drinkverpakkingen, maar ook dingen als gloeilampen, verloren slippers, bestek, een bloempot & helaas ook heel veel mondkapjes.
Dit is een groot probleem. Afval blijft namelijk heel lang in de natuur rondzwerven. Wist je dat het zelfs een heel jaar duurt voordat een bananenschil afgebroken is? En dat plastic voor altijd in de natuur blijft, tenzij het opgeruimd wordt?
Komende maand gaat het NC Team nog veel vaker het park in om afval op te ruimen. Ook de begeleiders en cliƫnten van Philadelphia gaan aan de slag.

Deze maand gaan we verschillende leuke tips delen met betrekking tot zwerfafval. Hou onze blog en social media pagina’s in de gaten om niets te missen!

We trappen af met onze eigen Zwerfafval Bingo. Deze is hartstikke leuk om samen te spelen. Ga met een groepje op pad en neem allemaal een bingokaart, vuilniszak, handschoenen en een prikker mee. Lukt het jou om als eerste een volle kaart te hebben?

Lees hier wat er over de Bingo geschreven werd op de World Cleanup Day.

Klik hier om onze Zwerfafval Bingo te downloaden!
zwerfafval prikken
Natuurcentrum Gorinchem

About Natuurcentrum Gorinchem

Leave a Reply