december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

december 17, 2020

Duurzaamheid

In het Natuurcentrum denken we altijd aan duurzaamheid. Op ons dak en naast de lunchroom vind je zonnepanelen. Hiermee wekken we zonne-energie op.

Ons dak heeft niet alleen zonnepanelen maar is ook een groen dak. Door de beplanting op het platte dak leven hier heel veel kleine beestjes én voert het dak regenwater op een natuurlijke manier af.

We houden op het terrein rekening met vogels, vlinders en insecten. Duurzaamheid betekent voor ons namelijk ook dat je zo goed mogelijk in evenwicht met de natuur leeft. We richten onze tuinen op zo’n manier in, dat deze dieren zich daar thuisvoelen. We hebben daarnaast een groot aantal vogelhuisjes op het terrein; hoog in de bomen maar ook tegen de muren van het gebouw aan. Ook zijn er twee grote insectenhotels te vinden op het eiland.

Wij denken na over de producten die we inkopen en gebruiken. Zo vind je in Lunchroom Gijs verantwoorde streekproducten en werken we bij voorkeur met producten uit eigen moestuin & eieren van onze eigen kippen.

Vanzelfsprekend proberen we afval te voorkomen en scheiden wij ons afval. Je kunt bij ons ook kleine elektrische apparaten, frituurvet en andere soorten waardevol afval inleveren, zodat we het verantwoord af kunnen voeren of hergebruiken.

We willen nog veel meer omtrent duurzaamheid gaan doen. Binnenkort gaan we nog meer regenwater opvangen en hergebruiken en onderzoeken we steeds hoe we nog meer energie kunnen besparen. Onze kantoren maken al gebruik van LED verlichting maar we zijn bijvoorbeeld ook begonnen met stappen zetten richting een papierloos kantoor.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Maandag t/m zondag
09:00 tot 17:00 uur

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 630911

© Natuurcentrum Gorinchem, 2021