Onze kinderboerderij

Op de kinderboerderij van het Natuurcentrum wonen echte boerderijdieren, dat maakt een bezoek aan onze boerderij een bijzondere ervaring voor jong en oud. Je kunt de dieren komen knuffelen, voeren of verzorgen en als je op vakantie gaat, mag jouw huisdier bij ons logeren!

Bewoners

Er wonen veel verschillende dieren op het Natuurcentrum. We hebben mini ezels, geiten, schapen, kleine Ouessant schapen, varkens, mini paarden, cavia’s, konijnen, degoes, vogeltjes, kippen, kalkoenen, vissen & natuurlijk onze lieve stalkater Elmo.

In de zomer lopen veel dieren op de Knuffelweide; hier kun je lekker met de dieren knuffelen. In de winter heeft het gras van de Knuffelweide een beetje rust nodig. De dieren kunnen dan niet meer op het gras, maar lopen dan vrij op de Knuffelpleintjes. Er zijn er twee. Ook hier mag je in om met de dieren te knuffelen. Op bepaalde tijden mag je ook in de Knuffelhoek in de stal. Hier wonen de konijnen. Kijk op het bordje in de stal op welke tijden je de Hoek in mag.
Hou altijd rekening met wat het dier wilt; als een dier van je wegloopt, ren er dan niet achteraan.

Je mag onze dieren ook voeren! Er staan in de stal twee voerautomaten waar je een bekertje voer uit kunt halen. Van achter de hekken mag je de dieren eten geven. Dit mag niet ìn de wei om ongelukken met opspringende dieren te voorkomen. Geef onze dieren nooit ander eten, hier kunnen ze ziek van worden.

Logeerdieren

Tijdens je vakantie mogen kleine huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren en vogels op de kinderboerderij logeren. Ze verblijven dan in hun eigen hok. Wij verzorgen je huisdier liefdevol en voorzien het van eten, drinken en natuurlijk een frisse bodembedekking. De kosten zijn € 4,- per dier per dag.

Meer informatie of een plaatsje reserveren? Mail ons op info@ncgorcum.nl

Dieren op Bezoek

Wil je ook Dieren op Bezoek? Mail dan snel!

Een aantal van onze lieve boerderijdieren gaat er ook wel eens op uit! Met ons project ‘Dieren op Bezoek’ gaan we op visite bij zorginstellingen in de regio. Deze bezoeken zijn onwijs betekenisvol voor de inwoners van deze instellingen. Daardoor ook voor ons NC Team dat de bezoeken begeleid.
Een begeleider van één van onze eerste bezoeken vertelde: ”Op mensen die niet zo veel meer praten of bijvoorbeeld dementie hebben, hebben dieren veel effect. Die beginnen opeens te vertellen. Eerst over het dier op hun schoot, daarna komen er verhalen over vroeger los.’’

Er wordt altijd zorgvuldig gekozen welke dieren mee mogen. Er gaan altijd konijnen en cavia’s mee, maar soms zelfs geiten of de oeussantschapen. Onze geiten worden zelfs speciaal getraind voor dit project. Dat vinden de geiten niet alleen heel erg leuk, het is ook nog eens super handig om dieren mee te hebben die aangelijnd kunnen lopen en naar commando’s kunnen luisteren.

Meer lezen? Bekijk dan dit of dit krantenartikel.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en de leukste foto’s!

Openingstijden

Iedere dag geopend van 9.00u tot 17.00u.

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem

info@ncgorcum.nl
Tel. 0183 630911

© Natuurcentrum Gorinchem, 2021