Kinderboerderij

In de kinderboerderij wonen verschillende boerderijdieren; dat maakt een bezoek aan het Natuurcentrum een bijzondere ervaring voor jong en oud.
Dieren knuffelen, voeren of verzorgen en tijdens een vakantie, mag uw huisdier bij ons logeren!

Bewoners

Er wonen verschillende dieren in het Natuurcentrum. Er zijn mini ezels, geiten, schapen, kleine Ouessant schapen, varkens, mini paarden, cavia’s, konijnen, degoes, vogeltjes, kippen, kalkoenen, vissen & natuurlijk onze lieve stalkater Elmo.

In de zomer lopen de dieren in de weide; hier kan er lekker geknuffeld worden met de dieren. In de winter heeft het gras van de weide een rust nodig. De dieren kunnen dan niet meer op het gras, maar lopen dan op de Knuffelpleintjes. Er zijn er twee. Ook hier mag geknuffeld worden.
Houd wel altijd rekening met wat het dier wil; als een dier wegloopt, ren er dan niet achteraan.

In de stal staan twee voerautomaten waar je een bekertje voer uit kunt halen. Van achter de hekken de dieren eten geven; niet ìn de wei om ongelukken met opspringende dieren te voorkomen. Geef nooit ander eten, hier kunnen ze ziek van worden.

Logeerdieren

Tijdens uw vakantie mogen kleine huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren en vogels in de kinderboerderij logeren. Ze verblijven in hun eigen hok.
Wij verzorgen uw huisdier liefdevol en voorzien het van eten, drinken en natuurlijk een frisse bodembedekking. De kosten zijn € 4,- per dier per dag.

Meer informatie of een plaatsje reserveren? Mail ons op info@natuurcentrumgorinchem.nl

Dieren op Bezoek

Meedoen aan Dieren op Bezoek? Mail ons

Een aantal van onze boerderijdieren gaat er ook wel eens op uit! Met ons project ‘Dieren op Bezoek’ gaan we op visite bij zorginstellingen in de regio. Deze bezoeken zijn betekenisvol voor de bewoners van deze instellingen, maar ook voor het Natuurcentrumteam dat de bezoeken begeleid.
Een begeleider van één van onze eerste bezoeken vertelde: ”Op mensen die niet zo veel meer praten of dementie hebben, hebben dieren veel effect. Ze beginnen opeens te vertellen. Eerst over het dier op hun schoot, daarna komen er verhalen over vroeger los.’’

Er wordt altijd zorgvuldig gekozen welke dieren mee mogen. Er gaan altijd konijnen en cavia’s mee, soms geiten of de oeussant-schapen.
Onze geiten worden speciaal getraind voor dit project. Dat vinden de geiten niet alleen erg leuk, het is ook nog eens super handig om dieren mee te hebben die aangelijnd kunnen lopen en naar commando’s kunnen luisteren.

Meer lezen? Bekijk dan dit of dit krantenartikel.