julKunstexpositie - Wilma van Leusden, natuurfotografie

Evenement details

Fotografen, kunstenaars en medewerkers van het Natuurcentrum exposeren in de lunchroom en de Fonteinzaal hun artistieke werk, dat geïnspireerd is op de natuur. In juli en augustus ziet u het werk van Wilma van Leusden:

Wandelen in de natuur geeft mij energie en maakt dat ik de hectiek van de dag kan loslaten. Tijdens deze wandelingen maak ik graag leuke plaatjes van diverse dieren. Natuurlijk houd ik altijd gepaste afstand en beweeg rustig of ga zitten/liggen. De dieren ervaren je op deze manier niet als een bedreiging, wat soms heel bijzondere momenten oplevert.

Wat mij iedere keer weer verwondert is dat dieren je al heel snel accepteren in hun omgeving en gewoon doorgaan met het doen van hun ding. Zo komen, terwijl ik heerlijk in het gras lig te genieten van de rust, jonge haasjes op 2 meter voorbij. Ze zien mij, maar besluiten om me totaal te negeren en spelen vrolijk verder. Dit zijn echte cadeautjes voor mij. Het gaat dan niet meer om een perfect plaatje maken, maar puur genieten van het moment!

Een aantal weken geleden heb ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen deze vossenfamilie ontmoet. Op 100 meter afstand kon ik deze prachtige dieren zien rondscharrelen, de jongen spelen en moeder houdt de omgeving in de gaten. Wat een ervaring!

Omdat de afstand tussen mij en de vossen best wel groot was, zijn de foto’s niet perfect, maar ze geven wel een beeld van deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving.

Toon meer

Tijd

Maand lang evenement (juli)(GMT+02:00)

Leave a Reply