Kom erbij en maak verbinding!

Foto van bezoekers bij het Kom Erbij etentje op het Natuurcentrum Gorinchem

Het Natuurcentrum Gorinchem roept iedereen op om vaker te zeggen: “Kom erbij!” Onze ervaring is dat dit zoveel vreugde kan brengen. Afgelopen week was dit weer duidelijk zichtbaar tijdens onze speciale activiteiten.

Sociale activiteiten bij het Natuurcentrum

Wekelijks organiseert het Natuurcentrum verschillende activiteiten om sociale contacten te bevorderen onder de inwoners van Gorinchem. Deze week stonden er extra evenementen op het programma in het kader van Nationale Burendag. De ‘Kom erbij-lunch’ en een handverzorgingsworkshop, die plaatsvond na de wekelijkse Seniorenlunch, zorgden voor een bijzondere verbinding tussen de deelnemers.

Verbondenheid en persoonlijke aandacht

Het was prachtig om te zien hoe er nieuwe verbindingen ontstonden en hoe dankbaar de deelnemers waren voor de persoonlijke aandacht. De fraai verzorgde handen en mooi gelakte nagels werden met trots aan elkaar getoond, zowel door de dames als de heren. De gezamenlijke bereiding van de lunch, onder begeleiding van Syndion, Gorinchem Gezond, Yulius en het Natuurcentrum Gorinchem, zorgde voor spontane gesprekken en nieuwe ontmoetingen.

Gezellige sfeer tijdens de ‘Kom erbij-lunch’

In het restaurant hoorde je overal mensen elkaar uitnodigen: “Kom er maar bij, er is genoeg plek.” Een echtpaar schoof bij een ander stel aan tafel, en al snel volgden er gesprekken over kleinkinderen en het delen van foto’s. Drie jongvolwassenen genoten zichtbaar van hun maaltijd en daagden elkaar uit om over zichzelf te vertellen. Aan de langste tafel zat een jonge man die het spannend vond om nieuwe mensen te ontmoeten. Hij keek vooral toe, maar bleef toch tot na het dessert, wat een positief teken lijkt.

Enthousiaste reacties van deelnemers

We zijn ontzettend blij dat al deze gasten de stap hebben gezet om zich aan te melden voor de lunch. Eén van de reacties die we ontvingen was: “Ik heb leuke mensen ontmoet en ik heb me meteen aangemeld voor de Overschotel die op 6 november weer begint!” Dergelijke enthousiaste reacties geven ons veel energie en vertrouwen in de toekomst.

Blijvende initiatieven voor verbondenheid

Het Natuurcentrum Gorinchem organiseert het hele jaar door activiteiten die gericht zijn op het creëren van verbondenheid. We streven ernaar om steeds meer mensen te bereiken en een positieve bijdrage te leveren aan ieders welzijn. Zo kun je maandelijks zes keer deelnemen aan gezamenlijke maaltijden op het leukste eiland van Gorinchem, en als senior zelfs wekelijks.

Ben je benieuwd naar onze activiteiten? Bekijk dan de activiteitenkalender op onze website. Samen gaan we op weg naar nog veel meer fijne ontmoetingen!

Bedankt aan onze partners en vrijwilligers

Deze speciale week werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Yulius, Syndion, Gorinchem Gezond, Gemeente Gorinchem, de beste Parfumerie uit de binnenstad van Gorinchem en onze onmisbare vrijwilligers.

Ga naar de inhoud