Betoverende Avond vol Magie: Eerste Editie van AvondGloed

Steltlopers Amanita Muscaria tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem

De eerste editie van AvondGloed gloeit nog na! Het was een betoverende avond vol magie en verrassingen. Ondanks de onverwachte weersomslag werd het evenement een groot succes, dankzij het improvisatievermogen van de techniek en de artiesten. Zij trakteerden de bezoekers op een onvergetelijke ervaring bij het Natuurcentrum.

Warm Welkom in een Sprookjesachtige Omgeving

Al in het park kregen de bezoekers een voorproefje en werden ze warm onthaald door sprookjesachtige figuren. De toegangspoort was omgetoverd in een AvondGloed-poort en de brug was een kleurrijke bloemenzee. Bij de entree werden de bezoekers verwelkomd door lieve gastvrouwen en zo begonnen ze aan een magisch verlicht terrein.

Een Atmosfeer van Verwondering op het Mooiste Eiland van Gorinchem

Op het mooiste eiland van Gorinchem was er veel te zien en te beleven! Een zwerftocht door de diverse gebouwen van het Natuurcentrum gaf een atmosfeer van verwondering en betovering voor alle aanwezigen.

Optredens en Activiteiten: Van Verhalen tot Moderne Dans

In de Educatiehoek beet de verhalenverteller de spits af. In de Torenzaal was, onder begeleiding van een livemuzikant, moderne dans te bewonderen. In de Stal, naast de cavia’s en de konijnen, waren er acrobatische kunsten in een Lollipop act. Verderop, tussen de geiten en de ezels, werden gedichten voorgedragen door getalenteerde dichters van het Schrijverscafé. Live klassieke muziek klonk bij de buitenbar en binnen in de Ontmoeting was er een akoestisch optreden van een complete band. In de Hooiberg hadden we de première van de korte stop-motion film “Een Olifant in de Porseleinkast”, afgewisseld met een waarzegger. Fantasiefiguren en steltlopers zorgden voor leuke interacties met het publiek.

Acrobatische lollipop act tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem
Moderne dans tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem
Live muzikanten tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem
Waarzegger tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem

Dank aan de Bloemengevers en Vrijwilligers

Voor de bloemenpracht waarmee de poort en het terrein prachtig versierd konden worden, bedanken we De Kruidenbrouwerij, Mimosa, Green Impulse en Loeff. Met veel zorg hebben zij in de week voorafgaande aan AvondGloed bloemen verzameld die ons feest kleurden.

Een Unieke Ervaring door Samenwerking en Steun

Dit buitengewone evenement is mogelijk gemaakt door de onschatbare inzet van vele vrijwilligers, de hulp van Esther Dijkstra en de leerlingen van De Uilenhof bij het maken van de toegangspoort, de flexibiliteit van Korner Producties, en de financiële steun van Gemeente Gorinchem (Cultuurmaand 2024) en Bibliotheek AanZet Gorinchem.

Vastgelegd door Toptalenten in Fotografie en Videografie

Deze magische avond is vastgelegd door Jonathan Breijer (videograaf), Chelsey Koops en Johannes van Camp (fotografie). De vormgeving is verzorgd door Arhat van der Weg en de socials zijn gevuld door Fabienne Wessels.

Deelnemende Artiesten: Van Dansers tot Dichters

 • Moderne dans:
  Joy Bots / Evelien Terwijn / Dylan Kuyper
 • Acrobatische Lollipop act:
  Gyselle Freitas @gyselle_freitas
 • Voordracht gedichten vanuit het Bibliotheek ‘Schrijverscafé’:
  Elizabeth Sophie Le Noble / Laith Alzaher / Rawan Faek
 • Klassieke muzikanten:
  Bianca de Vrind-Zegers / Angela van Tuijl
 • Livemuzikanten:
  Yanna met begeleidende band @yannaotterman, Vincent Nolden / Berend Jak / Lila Ijzendoorn / Sam O’Connell / Jip Louwen / Liam Burke / Yanna Notterman
 • Fantastiefiguren:
  Fecker Faka en fa Famos: Marie Louise O’Herne / Kimberley Meuldijk
  Nim en Imira: Bernard O’Herne / Vera O’Herne
 • Steltlopers Amanita Muscaria:
  Nina Parie / Lucinda Spitters
 • Stop-motion en 2D-geanimeerde short film:
  Bonne Steinz @wereldfriemel
 • Miloe, de Wazige Waarzegger:
  Dennis Jehee
 • Verhalenverteller:
  Olaf Brands
Stop-motion film tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem
Voordracht gedichten tijdens Avondgloed op het Natuurcentrum Gorinchem

Vooruitblik op AvondGloed 2025: Een Magische Tweede Editie

Met trots en voldoening kijken we hoopvol uit naar AvondGloed 2025, waar we graag opnieuw schitteren met een magische tweede editie! Met elkaar hebben we laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van evenementen zoals AvondGloed op het Natuurcentrum? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram!
  Ga naar de inhoud