Het Natuurcentrum Gorinchem is enorm verrast door de creativiteit van jong talent uit de stad. Leerlingen van diverse basisscholen hebben ‘dat wat ze zo leuk vinden aan de natuur om hen heen’, omgezet in prachtige creatieve Natuurkunstwerken, die variëren van dans tot gedicht en van foto tot knutselwerk.

Inspiratie uit de natuur

De inzendingen zijn het resultaat van een wedstrijd die het Natuurcentrum heeft georganiseerd om jongeren te motiveren na te denken over wat natuur voor hen betekent en dit om te zetten in een creatieve vorm. Elk deelnemend kunstwerk vertelt dan ook een uniek verhaal over de connectie van de leerling met natuur.

De fotocarrousel leidt u per schoolgroep door alle ingezonden kunstwerken en biedt een prachtig overzicht van de creativiteit en passie voor de natuur die in Gorinchem leeft. De ingezonden filmpjes zullen alleen getoond worden in het Natuurkunstmuseum.

Vanaf woensdagmiddag 27 maart 2024 zijn alle inzendingen te bewonderen in het speciaal hiervoor opgericht Natuurkunstmuseum. Díe dag, om 15.30 uur wordt dit feestelijk geopend. Iedereen is van harte uitgenodigd!

De prijsuitreiking

De spanning stijgt! Dat begrijpen we goed, want de jury heeft het erg moeilijk om uit al die prachtige inzendingen een winnaar te kiezen. Binnenkort worden de winnaars van de Natuurkunstwedstrijd bekendgemaakt. De gelukkige leerling(en) winnen een volledig verzorgde doe-dag op het Natuurcentrum voor de hele klas. Dat wordt een leuke en leerzame dag, waarbij we vooral gebruik maken van de natuur op en rond het mooiste eiland van Gorinchem.

Het Natuurcentrum Gorinchem en alle betrokken scholen zijn trots op de deelnemers en kijken uit naar de bekendmaking van de winnaars.

Blijf ons volgen voor de laatste updates en ontdek welke klassen deze bijzondere prijs in de wacht slepen.

Bekijk de kunstwerken:

Groep 3

Groep 4

Groep 5

Groep 6

Groep 7-8

Ben jij ook zo enthousiast geworden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
    Ga naar de inhoud